Panelovn test (WIFI) 2024

Panelovn test 2024 utført av DinGuide. Å velge den beste panelovnen for deg kan være en utfordrende oppgave, men vi er her for å veilede deg gjennom prosessen. I takt med teknologiens fremgang blir forbrukerne stadig mer kresne når det kommer til hvilken type ovn de ønsker. Det er ikke lenger tilstrekkelig at ovnen varmer godt og har et tiltalende design. Mange moderne panelovner er nå utstyrt med WIFI-funksjonalitet, og stadig flere forbrukere ser dette som en uunnværlig funksjon som forenkler livet i en hektisk hverdag.

Derfor har vi denne gangen gjennomført en panelovn test av de beste panelovnene med WIFI-integrasjon for å undersøke hvordan de utfører ulike oppgaver som forventes av dem. Panelovn testen vil også gi deg et overblikk over hvor mange forskjellige varianter hvert merke kan tilby. Det er viktig å påpeke at WIFI-funksjonaliteten, inkludert appen osv., vil operere på samme måte uavhengig av størrelsen og wattstyrken til de ulike variantene.

De tre beste panelovnene

TESTVINNER

Mill Invisible Panelovn Best i Test Wifi 1000W hvit Medalje

Mill
Invisible

4.6/5
4.6/5

Mill Invisible vant Red Dot Design Award 2022 for sitt elegante design og brukervennlige app med omfattende tredjepartsintegrasjoner.

Annonsørlenke

ANDREPLASS

Adax Neo Panelovn Test Wifi 1000W hvit

Adax
Neo og Clea

4.3/5
4.3/5

Adax Neo og Clea er enkle, stilige panelovner uten komplisert app. Adax skiller seg ut med Google Home-integrasjon, perfekt for eksisterende brukere.

Annonsørlenke

TREDJEPLASS

Namron Panelovn Test ZigBee 1000W hvit

Namron
Zigbee

3.9/5
3.9/5

Namron Zigbee er en elegant panelovn med integrert Zigbee-teknologi for smarthushuber som Homey eller Futurehome, og har gode tilpasningsmuligheter.

Hva bør du se etter i en panelovn med WIFI?

Wattstyrke er kanskje den mest avgjørende faktoren å se etter i en panelovn test. Selv om panelovnen har spennende funksjoner som wifi-tilkobling og andre imponerende spesifikasjoner, er den ubrukelig hvis wattstyrken ikke er tilstrekkelig. Den optimale wattstyrken avhenger av størrelse og form på rommet der du planlegger å plassere panelovnen, men en generell tommelfingerregel er å bruke 70-100 watt per kvadratmeter rom.

Du har flere alternativer når du skal velge wattstyrke på panelovn: Du kan enten velge flere ovner med lavere wattstyrke eller én enkelt ovn med høyere wattstyrke. Å ha flere panelovner i samme rom kan imidlertid være litt til bry hvis du må justere temperaturen på hver enkelt ovn flere ganger om dagen. Et unntak er dersom ovnene kommer med trådløs styring (som i tilfellet med panelovnene i denne testen), da dette vil føre til automatisering av denne prosessen.

Denne panelovn testen gir en grundig oversikt over alle tilgjengelige watt-alternativer for hvert enkelt merke.

Vi anbefaler at man vurderer designet på de ulike ovnene i denne panelovn testen. Design er ikke bare avgjørende for hvor attraktiv ovnen ser ut i seg selv, men også for hvordan den harmonerer med resten av rommet når den er montert på veggen. Både form og farge vil spille en betydelig rolle for hvordan ovnen integreres i rommet, slik at den smelter naturlig sammen med omgivelsene i stedet for å stikke unødvendig ut.

Når det kommer til appen, er det flere aspekter man burde sjekke ut i denne panelovn testen. For det første er brukervennlighet helt essensielt for å sikre en god brukeropplevelse når du styrer ovnene. Det er ikke til hjelp om ovnen har avanserte funksjoner dersom det tar unødvendig tid og energi å benytte dem. Siden appen sannsynligvis vil bli brukt hyppig, kan det bli belastende over tid hvis brukervennligheten ikke holder mål.

Det er også viktig å være klar over hvilke spesifikasjoner du har behov for i appen. Et ukeprogram er sannsynligvis nødvendig, og det bør være enkelt å bruke. Du bør også forstå hvordan ukeprogrammene blir satt opp, og vurdere om det finnes merker som løser dette på en måte som bedre tilfredsstiller dine individuelle behov.

Videre er det verdifullt å merke seg funksjoner som overstyring, kalibrering, åpent vindu-funksjon og eventuelt barnesikring hvis man har barn. I denne panelovn testen vil du få en grundig gjennomgang av hvordan de ulike appene fungerer.

Tredjepartsintegrasjoner er spesielt relevant for de som allerede benytter en hub som Homey eller Google Home. Hvis man ikke har en hub i hjemmet, kan dette aspektet være mindre kritisk, men det er likevel fornuftig å vurdere hvilke tredjepartsintegrasjoner som støtter de ulike ovnene. Dette kan være viktig i tilfelle man i fremtiden skulle velge å integrere for eksempel Google Home i hjemmet sitt, da dette gir en form for fremtidssikring og fleksibilitet for å tilpasse seg endringer eller oppgraderinger i fremtiden. For eksempel er det kun Adax som tilbyr Google Home i denne panelovn testen, og det er viktig å merke seg.

Panelovn Best i Test: Mill Panelovn

1. Mill Invisible

Mill Invisible er testvinneren i årets panelovn test. Mill Invisible, vinner av Red Dot Design Award 2022 for sitt elegante design, gir ikke bare estetisk appell, men også imponerende funksjonalitet gjennom den tilhørende appen. Med en brukervennlig startskjerm og omfattende programmeringsalternativer, sammen med tredjepartsintegrasjoner, gir Mill Invisible en komplett opplevelse av komfort og stil.

Panelovn

Listovn

Annonsørlenke

Panelovn

Listovn

Modeller

Mill Invisible modellen kommer i flere varianter. Når det gjelder størrelse, kan man velge mellom panelovn eller panellist. Variantene kommer i wattstyrker fra 400W til 2000W.

Design

Det er ikke tilfeldig at Mill Invisible ble tildelt Red Dot Design Award i 2022 for sitt elegante og minimalistiske design i både svart og hvit farge. I denne panelovn testen synes vi begge modellene leverer førsteklasses design, enten man foretrekker den mer myke varianten med lett buet front og glatte, avrundede kanter, eller den kantete versjonen med en elegant glassfront.

App

Med en noe overveldende startskjerm kompenserer Mill-appen med sitt omfattende utvalg av funksjoner. I denne panelovn testen kunne vi enkelt konfigurere ukeprogrammet, samtidig som vi hadde muligheten til å overstyre programmet hvis vi ønsket å justere temperaturen. Appen vil også integreres sømløst med flere av Mills produkter, inkludert wifi-plugger, luftfuktere og aircondition-enheter.

Tredjepartsintegrasjoner

Appen støtter for flere velkjente tredjepartsintegrasjoner, inkludert Tibber, Homey, Futurehome. I tillegg tilbyr den et eget åpent API for de mer avanserte brukerne.

Fordeler

Ulemper

Panelovn Test: Adax Panelovn

2. Adax Neo og Clea

Adax Neo og Clea er to elegante panelovner som appellerer til de som foretrekker enkelhet uten kompliserte apper. Perfekt for deg som vil ha det enkelt! Adax skiller seg ut blant få panelovner ved å tilby integrasjon med Google Home. Hvis du allerede har Google Home i hjemmet ditt, kan Adax være et smart valg for deg.

Panelovn

Listovn

Annonsørlenke

Panelovn

Listovn

Modeller

Adax tilbyr to distinkte modeller: Neo og Clea. Begge modellene kommer i ulike størrelser, enten du foretrekker en høyere ovn eller en lengre listovn som elegant passer under store vinduer. Valgmulighetene strekker seg fra 250W til 2000W.

Design

Neo-modellen presenterer et tidløst og stilrent panelovn-design, komplett med en elegant stålfront. For de som søker en mer moderne tilnærming, gir Clea-modellen med sin stilfulle glassfront et attraktivt alternativ. Begge modellene er tilgjengelige i klassiske farger som svart og hvitt, mens Neo tilbyr et ekstra grått fargealternativ.

App

Adax-appen er enkel å bruke, selv om det visuelle designet kunne vært mer tiltalende. I denne panelovn testen fikk vi en rask oversikt over gjeldende og ønskede temperaturer. Ved å svare på spørsmål om søvn- og fraværsperioder, oppretter appen automatisk et ukeprogram. Hjemskjermen gir også enkel tilgang til manuell overstyring av temperaturene i forhold til det forhåndsinnstilte ukeprogrammet.

Tredjepartsintegrasjoner

Adax-panelovnene er kompatible med Google Home/Assistant, Tibber, Homey og Futurehome. I tillegg gir de mulighet for egendefinerte løsninger gjennom et åpent API.

Fordeler

Ulemper

Panelovn Test: Namron Panelovn

3. Namron Zigbee

Namron Zigbee er en stilren panelovn som ikke har noe til overs for unødvendige detaljer. Integrert med zigbee-teknologi, gir ovnen tilgang til smarthushuber som Homey eller Futurehome, og gir muligheter for tilpasning gjennom disse plattformene. For noen kan denne ovnen virke som unødvendig bryderi, mens andre ser en panelovn som åpner opp for flere muligheter.

Panelovn

Annonsørlenke

Panelovn

Modeller

Namron har flere modeller, men kun et utvalg gir app-styring (zigbee). Zigbee-varianten er på vanlig panelovn-høyde. Selv om antall modeller er begrenset sammenlignet med andre panelovner, tilbyr Namron likevel pålitelige alternativer fra 400W til 1000W. En listovn-modell er også tilgjengelig, men den mangler zigbee-teknologi.

Design

I denne panelovn testen la vi spesielt merke til Namrons enkle design. Den rektangulære fronten er helt fri for unødvendige detaljer, med en matt finish tilgjengelig i hvitt eller svart. Denne anonyme estetikken gjør at ovnen glir sømløst inn i ulike interiørstiler, og gir et enkelt og stilrent uttrykk.

App

Siden Namron er integrert med zigbee-teknologi betyr det at den ikke har sin egen dedikerte app, men integreres med smarthushuber som Homey eller Futurehome. Mens dette kan virke brydsomt for noen, kan det være en fordel for andre som allerede bruker en smarthushub. Avhengig av hvilken smarthushub du har, åpner det for utallige muligheter for å tilpasse ovnen etter dine preferanser gjennom smarthus-appene.

Tredjepartsintegrasjoner

Som tidligere nevnt, er man nødt til å benytte seg av tredjepartsintegrasjoner hvis man ønsker å styre Namron fra telefon. De vanligste tredjepartsintegrasjonene for Namron er Homey og Futurehome.

Fordeler

Ulemper

Panelovn Test: Nobø Panelovn

4. Nobø Front og Top

Nobø Front og Top er to stilrene panelovner som tilbyr det meste bortsett fra brukervennlig applikasjon. Panelovnene er en del av Nobøs økosystem som også innebærer både gulvvarme og termostater.

Panelovn

Listovn

Annonsørlenke

Panelovn

Listovn

Modeller

Nobø kommer i to ulike modeller, Nobø Front og Nobø Top. Nobø Front har luftutslipp på fremsiden, mens Nobø Top har luftutslipp på toppen. Nobø har et stort utvalg når det kommer til wattstyrke og tilbyr alt fra 250W til 2000W. Det må merkes at Front er den eneste modellen som også kommer i listovn.

Design

Front og Top deler stort sett samme design, og kommer begge kun i hvit. Den store forskjellen er i luftutslippet. Front har et klassisk panelovndesign med tre luftutslipp øverst på forsiden, mens Top har en mer moderne heldekkende front på grunn av luftutslippet på toppen. Bortsett fra dette har begge en glatt og myk form, og selve ovnen er svært estetisk tiltalende.

App

Dessverre er appen noe skuffende, og designet er utdatert. Navigasjonen i appen er utfordrende, og det var viktig under panelovn testen å ha bruksanvisningen tilgjengelig. Videre krever tilkobling til telefonen Nobøs egen Energy Control Hub, som har en pris på omtrent 2000 kr. På tross av dette er ukeprogrammet relativt enkelt å konfigurere, og overstyring av programmet byr heller ikke på problemer.

Tredjepartsintegrasjoner

Det er dessverre ingen tredjepartsintegrasjoner til denne ovnen bortsett fra åpent API.

Fordeler

Ulemper

Panelovn Test: Dimplex Panelovn

5. Dimplex Alta

Dimplex Alta, tvillingbroren til Nobø er en mer eller mindre kopi av sistnevnte grunnet samme eier. Hovedforskjellen mellom disse er at Nobø krever egen hub, mens Dimplex Alta har en egen app. Bortsett fra dette fungerer de på samme måte bortsett fra at Nobø har en noe høyere wattstyrke.

Panelovn

Listovn

Annonsørlenke

Panelovn

Listovn

Modeller

Dimplex Alta har kun én modell, men kommer i to forskjellige høyder, en for standard panelovn og en for listovn. Utvalget er omfattende med flere alternativer tilgjengelig innenfor wattstyrkeområdet 250W til 1250W.

Design

Dimplex har mer eller mindre samme design som sin partner Nobø og kommer også kun i hvit. Det må også nevnes at Dimplex gir mulighet til å feste på glassfront (clip on glass) i 3 ulike farger, hvit, svart og blå (se bilder), noe som vi satte stor pris på i denne panelovn testen. Med glatte og avrundede kanter er dette som Nobø en svært tiltalende panelovn.

App

Dimplex-appen er brukervennlig med ukesprogrammer og overstyring på nivå med de beste panelovnene. Dessverre er det her funksjonaliteten stopper, da appen mangler ekstra funksjoner som nåværende temperaturoversikt og bruksstatistikk. Men hvis hovedmålet ditt er å ha en panelovn som enkelt håndterer ukeprogrammet, er det ingenting galt med å velge Dimplex sin panelovn.

Tredjepartsintegrasjoner

Dimplex mangler støtte for tredjepartsintegrasjoner.

Fordeler

Ulemper

Panelovn Test: Point Panelovn

6. Point

Point panelovn imponerer med sitt stilige design, enkle app-grensesnitt og mange kvaliteter som gjør dem potensielt gode som panelovner. Dessverre har appen begrensninger, da den ikke tar tilstrekkelig hensyn til individuelle forskjeller og behov blant brukerne.

Panelovn

Listovn

Annonsørlenke

Panelovn

Listovn

Modeller

Point panelovn kommer i modellene Popan og Polis, der Popan er den høye, mens Polis er listovnen. Totalt er det 8 modeller, der man kan velge wattstyrker fra 400W til 1000W.

Design

Panelovnens design er enkel med en liten krumning øverst og nederst på ovnen. Du har valget mellom hvit og svart i matt utførelse, men Polis er kun tilgjengelig i hvitt.

App

Appen er relativt enkel å bruke med en ukeoversikt lett tilgjengelig i appen. I panelovn testen så vi at ukeprogrammet gjør noe skade på brukergrensesnittet da den kun gir deg mulighet til å velge mellom komfort- og økomodus. Dette kan være problematisk for de som ønsker en temperaturinnstilling mellom komfort og øko. Videre vil økomodus alltid ligge fire grader under komfortmodus, noe som gir begrenset fleksibilitet for individuelle preferanser og behov.

Tredjepartsintegrasjoner

Et stort pluss er at Point panelovn støtter flere tredjepartsintegrasjoner som Google Assistant, Amazon Alexa, Samsung SmartThings og IFTTT.

Fordeler

Ulemper

FAQ (Ofte stilte spørsmål)

Flere hensyn bør tas når du leser gjennom en panelovn test. Da alle har forskjellige preferanser og behov, er det likevel noen sentrale faktorer som bør vurderes nøye, inkludert trådløse funksjoner, wattstyrke, størrelse og brukervennlighet. Disse aspektene vil bli utforsket nærmere i de påfølgende spørsmålene.

Så lenge panelovnen er CE-merket og behandles i samsvar med bruksanvisningen, skal panelovnen din være trygg å bruke. Hvis ovnen er CE-merket vil det med andre ord si at den er blitt testet i henhold til europeiske krav og direktiver. Alle produktene i denne panelovn testen er CE-merket.

Kostnadene knyttet til panelovnene i denne panelovn testen vil variere basert på wattstyrken, ønsket varmenivå og driftstiden. Panelovnerne benytter konveksjonsteknologi, og er derfor 1:1 strømeffektive, hvor hver watt tilført gir en watt i varme. Det er viktig å påpeke at smarte panelovner sjelden opererer på full styrke hele tiden, da de dynamisk regulerer intensitet og temperatur for å unngå unødig strømforbruk. Derfor varierer strømkostnadene for panelovner, avhengig av valgt type.

Å velge en panelovn med WiFi-funksjonalitet kan være fornuftig, men det vil avhenge av dine spesifikke behov. Ønsker du at ovnen skal slå seg på 30 minutter før du kommer hjem eller senke temperaturen mens du sover? Ønsker du muligheten til å justere temperaturen selv når du ikke er fysisk til stede i rommet? Da kan det være en god idé å velge en av ovnene i denne panelovn testen. Med WiFi-integrasjon kan ovnen tilpasses dine daglige rutiner automatisk, noe som ikke bare reduserer strømforbruket, men også frigjør deg fra manuelle justeringer av temperaturen.

Watt er en av de aller viktigste spesifikasjonene når det kommer til valg av ovn i en panelovn test. En generell tommelfingerregel er å beregne 70-100 watt per kvadratmeter. Hvis rommet er veldig stort eller ovnen har lav watt, kan det være nødvendig å kombinere flere ovner for å oppfylle watt-kravet. I denne panelovn testen har ovnene flere watt-alternativer.

Valget mellom panelovn og oljeovn avhenger av forbrukerens individuelle behov. Begge løsningene er like energieffektive, noe som betyr at de produserer samme mengde varme ved tilsvarende wattstyrke. Siden oljeovner vanligvis plasseres på gulvet, mens panelovner monteres på veggen, må man ta hensyn til rommets utforming ved valg av ovn. Panelovner har den fordelen at de kan virke mer diskrete, smelte bedre inn i rommet, mens oljeovner må plasseres synlig på gulvet. 

Den eneste ulempen med panelovner er at de vil tørke ut luften i rommet til en viss grad, noe som kan forverre symptomer for personer med astma eller allergi. Dersom ovnene i denne panelovn testen ikke oppfyller dine behov, kan en oljeovn være et vel verdt alternativ.

Både panelovner og varmepumper er begge gode alternativer når det kommer til oppvarming av hjemmet. Det skal sies at det ikke er et enten eller spørsmål, men at disse løsningene også kan kombineres godt. Ved temperaturer under minus 15 grader Celsius kan en varmepumpe oppleve redusert effektivitet, og det kan derfor være klokt å supplere med en panelovn fra denne panelovn testen.

Panelovner gir også en ekstra fordel med enkel montering og en diskret tilstedeværelse i hjemmet, i kontrast til varmepumper som ikke bare kan være dyrere å integrere, men vil også være mer synlige.

Det aller beste stedet å plassere en panelovn er under vinduet i rommet. Dette vil blant annet bidra til å unngå fenomenet kaldras. Kaldras oppstår når luften innenfor vinduet kjøles ned og begynner å bevege seg nedover til gulvet. Plasseringen av ovnen under vinduet fungerer som en barriere og vil effektivt blokkere den nedkjølte luften. Derfor kan det være fornuftig å installere flere ovner i samme rom, spesielt hvis rommet har flere vinduer. Dette vil redusere kaldras ytterligere og samtidig sikre en mer jevn fordeling av varmen i rommet, i motsetning til en situasjon der man har en enkelt panelovn med høyere effekt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *